Nurulfariha's Blog
Inspirasi – Aspirasi – Memori

Maxis Cekik Darah

Maxis cekik darah….

Aduan @ Luahan

Ni nak cerita sikit, aku pakai maxis adala dalam 2 tahun pastu pindah la rumah… rumah baru ni maxis punya line tak bagus…pada masa sama aku pun try la maxis broadband, dia kata boleh try seminggu klo tak bagus boleh pulang balik no charge…. aku pun try la maxis broadband…ciput nak mampus, pastu aku kene plak gi outstation, tak sempat nak bagi balik dlm 1 minggu…

then aku ambil keputusan nak tuka ke Celcom lepas check2 kawasan rumah celcom ok. aku pun gi lah daftar nak tuka ke Celcom, tapi pakai no yg sama lah.. ala macam iklan2 dalam tv tu… Then aku disuruh settle semua bil2 maxis dan tutup perkhidmatanlah.celcom broadband tadi, aku terpaksa bayar rm 200 + bil2 akulah rm 270…takpelah kalau dah peraturan dia camtu.. sbb aku terpaksa gi outstation tak sempat pulangkan dlm masa seminggu…

Lepas tu baru boleh aktivate Celcom… then aku pakai la celcom tu.. Maxis pun hantar la surat kata terima kasih sbb pakai Maxis sebelum ni, dan harap aku akan kembali guna perkhidmatan dia…

so ok….life goes on….. tup tup lepas 5 bulan, ada org call kata aku kene bayar rm280 lagi… org ni mcm syarikiat pemungut hutang la gayanya…

aik…. aku kata.. takde penyata ape ape tetiba kene bayar plak.. apehal… Mamat tu kata nak saman aku la kalau aku tak bayar…  aish.. ni sudah mengherankan…maxis ni nak menipu org ka…..

aku tak sempat la nak pi opis maxis ni… tapi takpe… kalau aku kene bayar jugaklah… aku tak halalkan duit tu ke Maxis… dan aku harapkan bangkrap la maxis satu hari nanti atas sebab penipuan tu dan pakai duit aku tu…..

So tuan2 semua….berhati hatilah……dengan syarikat bilionair ni…..

No Responses to “Maxis Cekik Darah”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: